12 oktober 2020
20:30

Ekerö IK

Referat: Djurgårdens IF FF 3 - Ekerö IK

Kvällens sena match mot Ekerö på Hjorthagen blev en gastkramande tillställning där tjejerna höll undan till en ytterst välförtjänt 1-0 seger. Siffrorna är klart i underkant för vi skapade mängder med riktigt vassa målchanser i både första och andra halvlek men vi hade inte marginalerna på vår sida i de avgörande lägena. Extra skönt då att det slutade med en seger.

Tjejerna tog tag i spelet direkt i första halvlek och visade upp ett mycket fint och rörligt passningsspel. Spelet förlades långa stunder till Ekerös planhalva. Lexi visade prov på sin fina teknik när hon vände bort en försvarsspelare och drog iväg ett mäktigt skott som tog i ribbkrysset. Vi hade flera farliga hörnor och på en av dem blev det kalabalik i Ekerös straffområde. Lexi dundrade en retur på en Ekeröspelare och så småningom slutade anfallet med ännu en ramträff.

Edda i målet gjorde en kanoninsats, tajmade utrusningarna rätt och svarade för flera fina parader. Eddas utsparkar och insparkar är ett verkligt anfallsvapen och denna gång kom Edda med i poängprotokollet när hennes utspark nådde Hanna G som tråcklade sig förbi sin försvarare och pangade mycket snyggt in 1-0 över målvakten som stod långt ute. Vi höll undan halvleken ut och kunde pusta ut i ledning.

I andra halvlek hade Ekerö något mer av spelet men skapade ändå inte särskilt många heta chanser. Vi skapade desto flera. Karin sprang i fina löpningar längst fram och var ytterst nära att göra mål vid fyra tillf'ällen. Även Moa hade en jättechans. När Ekerö satsade allt framåt på slutet kändes det lite oroligt så det var skönt när domaren blåste av matchen till en rättvis seger.

Alla tjejer gjorde verkligen sitt jobb idag. Vi hade inte optimala förutsättningar med två ordinarie mittbackar (Tyra och Bjurre) som återhämtar sig efter skador och inte var 100 % spelklara. Vickan och Greta fick köra alla 90 minuter på var sin kant och Lollo fick gå ner som mittback från sin mittfältsposition när Tyra eller Bjurre behövde vlla. Sara T fick då kliva ner och spela sexa. Lollo och Sara får dela priset som matchens lirare idag!